Translate

petak, 29. listopada 2010.

HALLOWEEN IKEBANA

Pin It
Dobro da ovogodišnja noć vještica ne pada u toku tjedna jer ne bih imala vremena napraviti nešto prigodno.Na ulazu u jedan od inih supermarket-lanaca moj mozak registrirao je cvijećarsku spužvu.Ništa posebno.Ali kada sam ugledala male i preslatke bundevice,u trenutku sam dobila ideju.Još će nam zatrebati par suhih grančica i listova,nešto ćemo pronaći kod kuće,a Juraj će nadam se i ove godine nešto donjeti iz vrtića.

Za početak su nam trebale 2 role papira,crni kolaž papir,jedne škare i par dječjih ruku.


 Role smo prerezali po pola i obojali crnom temperom.Važno je biti koncentriran kao na slici.Na stražnjoj strani kolaž papira nacrtali smo krila šišmiša i izrezali ih.

Zatim smo na bundevu svijeću( koju smo imali kod kuće ) i na bundevice lučice zalijepili s dvokomponentnim lijepilom spiralu od žice kako bismo ih mogli zabosti u cvijećarsku spužvu.Da ne čekamo cijelu vječnost da se lijepilo stvrdne,žicu smo fiksirali pik trakom.Spiralu od žice za šišmiše zalijepili smo samo pik trakom.Krila šišmiša zalijepili smo na sredini i nacrtali oči.


Juraj je iz vrtića donio duha kojeg su napravili tako da su dlanove obojili u bijelo,napravili otisak na crnom papiru i nacrtali oči i usta.Na duha smo pričvrstili žicu kao i kod šišmiša.I sad smo konačno mogli početi slagati našu halloween ikebanu.5 komentari:

Sanja kaže...

Odlična halloween ikebana!!! Spretne ruke dječaka odradile su najveći dio posla i to jako dobro! Bravo!

suzi kaže...

ovo je stvarno suuuuupppeeeerrrrr!!!!! :))))

suzi kaže...

Bravo Jure! :*

Nasmijano nebo kaže...

hahaha... poznata mi je ova koncentracija s isplaženim jezikom. ali, očito je koncentracija bila dobra. pravi ste majstor i majstorica u kreiranju. bravo za malu ekipu.

Sandra Z kaže...

Buuuuuuu - Huhuuuuuuu - čuvajte se redom svi. Buuuuuu - Huhuuuuuu - strašne prikaze smo mi.

p.s.genijalna je ova ikebana. Ali mislim da je ključni dio izrade bila duboka koncentracija pri bojanju! Pravi majstor, nema šta!

Objavi komentar

Svakom ponaosob zahvaljujem na posjeti i komentaru!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...