Omraam Mikhael Aivanhov-Bugarski mistik
Kako i zašto dolazi do toga da školjka proizvodi biser?
Kao prvo, to je zrno pijeska koje je prodrlo u školjku i predstavlja teškoću za nju, nervira je.
„Ah“, kaže ona sebi, “kako da se oslobodim ovoga? Grebe me, nagriza me. Što da radim?“
„Ah“, kaže ona sebi, “kako da se oslobodim ovoga? Grebe me, nagriza me. Što da radim?“
I evo je gdje počinje da razmišlja; sabire se, meditira i traži savjet do dana kada shvati da neće moći nikada da se oslobodi tog zrna pijeska, već da ga može obraditi na takav način da ono postane glatko, sjajno, oblo.
I kada joj to uspije, ona je sretna i kaže sebi: „Ah, savladala sam jednu teškoću!“
I kada joj to uspije, ona je sretna i kaže sebi: „Ah, savladala sam jednu teškoću!“
Tisućama godina biserna školjka obrazuje čovječanstvo, ali ljudi nisu shvatili lekciju. Koja je to lekcija? Da ako uspijemo da obavijamo naše teškoće i sve što nas nervira u svjetlu, prozračnu i blagu materiju, imat ćemo neprocjenjivo bogatstvo.
Evo što treba razumjeti. Zato već odsad, umjesto da se žalite, kukate i jedete se u sebi ne poduzimajući ništa, potrudite se da proizvedete tu izuzetnu i specijalnu materiju kojom ćete obaviti svoje teškoće.
Art Drops
Dok ih nisam počistila, meni su ove ljušture predstavljale veliku teškoću. Danima sam se sabirala, izvijala, meditirala, ostavljala za drugi dan...I kada sam shvatila da mi treba i lonac i lavor u kojima sam ih namakala, kuhala i pretakala, uhvatila sam se u koštac s njima i savladala tu dugo odlaganu teškoću. Sada imam svoje neprocjenjivo blago!